fbpx
Економіка

Обама збільшить приплив іноземних інвестицій в США

 Президент США Барак Обама та інші американські чиновники збираються підтримати приплив іноземних інвестицій в економіку США. Таке рішення влада США прийняла на тлі інформації про те, що зараз американська держава відстає від інших країн у боротьбі за світовий капітал.

 Варто відзначити, що такий крок з боку Барака Обами є більш агресивним дією Білого дому, ніж зазвичай. Голова держави нагадав про те, що зараз Сполучені Штати відкриті для бізнесу. Швидше за все, офіційний Вашингтон вже зрозумів, що аргументи на користь інвестування у найбільшу світову економіку тепер не є очевидними.

 Нагадаємо, що в 2000 році в Сполучених Штатах близько 37% загального обсягу припадало на частку іноземних інвестицій. Однак до 2012 року частка іноземних інвестицій у США впала до 17%. За минулий рік в економіку США було залучено 166 млдр доларів прямих іноземних інвестицій, а це на 28% менше, ніж у 2011 році.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 У 2013 році обсяг іноземних інвестицій в США може виявитися ще нижчим, тому що з січня по червень 2013 року в економіку США залучили лише 66 мільярдів доларів, що набагато менше 84 мільярдів доларів, залучених за аналогічний період 2012 року.

 Спроби Вашингтона залучити прямі іноземні інвестиції в економіку стали особливо помітними в жовтні, коли тимчасове припинення роботи уряду США викликало серйозне здивування інвесторів у всьому світі. Після цього іноземці засумнівалися в можливостях США керувати своєю економікою. Як підсумок, тимчасове припинення роботи уряду США стало причиною «нервозності» на світових ринках.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 Стало відомо, що на цьому тижні міністерство торгівлі США організує зустріч для іноземних інвесторів, представників влади і агентств з економічного розвитку. Як очікується, Барак Обама та інші американські чиновники скажуть інвесторам про те, що слабкі темпи відновлення економіки США і політичні проблеми не повинні впливати на інвестиційні рішення.

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: