fbpx
Здоров'я

МОЗ пропонує ввести в Україні обов’язкове медичне страхування

 Міністерство охорони здоров’я України, починаючи з 2017 року, пропонує ввести загальнообов’язкове державне соціальне медичне страхування, як окремий вид соціального страхування. У МОЗ переконані, що медичне страхування, на відміну від усіх інших видів соціального страхування, охопить практично все населення, а не тільки працюючих і пенсіонерів. Крім того, соціальне медичне страхування передбачає організацію надання кваліфікованої медичної допомоги, а не здійснення грошових виплат, як за іншими видами соціального страхування.

 Страховиком у такому випадку буде виступати фонд медичного страхування, який планують створити в Україні як самостійну некомерційну організацію. Управління таким фондом пропонується здійснювати на паритетній основі представниками застрахованих осіб, роботодавців та держави.

 Крім того, перед впровадженням загальнообов’язкового державного соціального медичного страхування, в країні необхідно буде розробити систему збору та обліку єдиного внеску на обов’язкове медстрахування. Планується, що страхові внески будуть вносити роботодавці розміром 4,25 % від фонду оплати праці.

 За матеріалами: moz.gov.ua

Читайте також: