fbpx
Політика

МВС Німеччини може допитати Сноудена на території РФ

 Німецькі слідчі, у разі прийняття рішення про допит Едварда Сноудена, можуть провести необхідні бесіди з американцем на території Російської Федерації. Нагадаємо, що саме там екс – співробітник ЦРУ знаходиться в останні місяці. Про можливий допит Сноудена в Росії заявив голова німецького МВС Ханс – Петер Фрідріх в ході свого інтерв’ю одному з місцевих телеканалів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 У ході обговорення питання про прослуховування мобільного телефону німецького канцлера Ангели Меркель ряд німецьких політиків запропонували залучити Сноудена до даної справи як свідка.

 «Ідея дуже непогана. У рамках роботи слідчого комітету або ж в рамках провадження у кримінальній справі Генеральна прокуратура може допитати Сноудена через німецьке консульство в Росії», – прокоментував ситуацію голова німецького МВС.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Крім цього, німецький політик додав, що на даний момент питання про допит Сноудена ще не вирішене.

 Додамо, що в даний момент ніяка справи за фактом прослуховування телефону Ангели Меркель не збуджена. Так що розмови про допит Сноудена носять виключно гіпотетичний характер.

Реакція Меркель на інформацію про прослуховування (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: