Леонід Кожара подякував РФ за евакуацію українців із Сирії

  Міністр закордонних справ України Леонід Кожара подякував російській стороні за евакуацію українців із Сирії.

"Ми щиро вдячні російській стороні за сприяння в евакуації громадян України з Сирії і підтверджуємо взаємодію наших країн у захисті інтересів наших громадян у цьому районі і надалі", – заявив Л. Кожара в ході засідання підкомітету з міжнародного співробітництва російсько-української міждержавної комісії в понеділок в Ростові-на-Дону.

Разом з тим він висловив свою стурбованість щодо двох громадян України, які перебувають у Росії.

"Факт стурбованості викликає утримання під підпискою про невиїзд громадянина України Олександра Федоровича, що знаходиться в Єйську, а також заарештованого в Мурманську Руслана Якушева", – сказав Л. Кожара. 

Related Post

Йдеться про українського кока з судна "Арктік Санрайз"  Р. Якушева, арештованого разом з екологами "Грінпіс" після їх акції на платформі "Приразломная" ​​у Печорському морі, а також рибака О. Федоровича, який вижив після інциденту з російськими прикордонниками в Азовському морі.

"Як нам здається, недостатньо інформації щодо цих громадян та перспектив правового врегулювання даної ситуації", – зазначив глава українського МЗС.

Разом з тим він відзначив позитивні зрушення в переговорах щодо розмежування морських просторів в Азовському і Чорному морях та Керченській протоці, роботу демаркаційної комісії, а також висловив побажання про необхідність спрощення процедури перетину російсько-українського кордону.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment