fbpx
Міжнародна економіка

Україна має відкласти зниження ставок ПДВ і податку на прибуток – рекомендація МВФ

 Міжнародний валютний фонд (МВФ) рекомендує владі країни відкласти зниження ставок ПДВ і податку на прибуток, повідомила прес-служба Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики з посиланням на підсумки зустрічі представників Фонду з парламентаріями.

 "Голова місії МВФ в Україні Микола Георгієв і представник МВФ в Україні Жером Ваше вважають за необхідне перенести заплановане на 2014 рік зниження ставок ПДВ і податку на прибуток", – йдеться в повідомленні.

 Згідно з повідомленням, голова податкового комітету Віталій Хомутиннік в ході дискусії заявив, що комітет готовий розглянути такі пропозиції, якщо вони надійдуть від уряду.

 За його словами, комітет розгляне таку ініціативу з урахуванням "складних прогнозів" щодо дохідної частини бюджету на 2014 рік.

 При цьому В.Хомутиннік допустив, що подібний законопроект може отримати підтримку більшості депутатів.

 Як повідомлялося, відповідно до Податкового кодексу України, з 1 січня 2014 року має відбутися зниження ставки ПДВ з 20 % до 17 % і податку на прибуток підприємств з 19% до 16%.

 За даними першого заступника голови парламентського комітету з питань бюджету Оксани Калетник, уряд вже закладає відстрочку зниження ставок податку на прибуток і ПДВ в заключні положення проекту державного бюджету на 2014 рік. 

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: