fbpx
Новини світу

Україна входить до п’ятірки країн світу з повним циклом створення ракетно-космічних комплексів – КМУ

Зараз Україна входить у першу п’ятірку країн, що володіють повним технологічним циклом створення ракетно-космічних комплексів. Про це йдеться в інформаційно- аналітичному бюлетені КМУ, повідомляє УНН.

"На сьогодні Україна є розвиненою космічною державою і входить в першу п’ятірку країн, що володіють повним технологічним циклом створення ракетно-космічних комплексів. Українська ракетно-космічна галузь – це понад 40 підприємств. Серед них – всесвітньо відоме "Конструкторське бюро "Південне" і "Виробниче об’єднання "Південний машинобудівний завод" у Дніпропетровську. На цих підприємствах створюються і серійно виробляють ракети-носії, космічні апарати, системи управління, орієнтації і траєкторні вимірювання. Великим досягненням українських фахівців стало створення космічних апаратів "Січ-1", "Океан -О", "АУОС" і " Мікрон", ракетоносіїв "Зеніт- 3SL", "Дніпро", "Циклон -3", – йдеться в тексті.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, нещодавно Комітет Верховної Ради України з питань інформатизації та інформаційних технологій прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону про внесення змін до статті 6 Закону України "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо фінансового забезпечення реалізації міжнародних проектів "Циклон -4" та створення Національної системи супутникового зв’язку).

Метою даного законопроекту є фінансове забезпечення виконання міжнародних зобов’язань України за Договором між Україною та Федеративною Республікою Бразилія про довгострокове співробітництво щодо використання ракети-носія "Циклон -4" на пусковому центрі Алкантара і за Кредитним договором від 15 грудня 2009 року між Державним підприємством "Укркосмос" і Канадською експортною агенцією.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

"Цей законопроект дійсно дуже актуальний і важливий. Він несе соціальні та політичні переваги для нашої країни, тому що це по-перше дозволить створити і зберегти близько 10 тисяч робочих місць, по-друге призведе до розвитку виробничої та науково-технічної бази космічної галузі, по-третє дозволить здійснення запуску українських супутників в космос на пільгових умовах, і, звичайно, призведе до підвищення міжнародного іміджу України", – пояснив Омельченко.

Джерело: УНН

Читайте також: