fbpx
Новини світу

РФ не вводитиме візовий режим щодо громадян України – Сергій Лавров

  Москва не має наміру вводити візовий режим щодо громадян України, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, виступаючи в Державному техуніверситеті в Ростові-на-Дону в понеділок.

"Якщо йдеться про російську позицію, позицію МЗС, то ніяких візових режимів вводити не збираємося", – сказав глава російського зовнішньополітичного відомства.

"Перехід від безвізового режиму до візового відбувався в ситуаціях, коли країни Східної та Центральної Європи вступали до ЄС. Це було однією з вимог для претендента на членство", – зазначив С. Лавров.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Візи – це було б колосальною помилкою. Російська Федерація віз вводити не збирається (з Україною – ІФ)", – вказав глава МЗС РФ.

Крім того, глава МЗС РФ вважає правильним здійснювати поїздки громадян Росії і України по закордонних паспортах.

"Я вважаю, що це абсолютно правильно. Треба їздити по закордонних паспортах, а не за внутрішніми паспортами… Закордонний паспорт зараз отримати – не проблема", – сказав С. Лавров, виступаючи в Донському державному техуніверситеті в понеділок.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

За його словами, необхідно все зробити так, щоб до моменту, коли такий формат буде вводитися, всі бажаючі змогли отримати закордонні паспорти.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: