fbpx
Спорт

Руслан Проводніков: “За чемпіонство я не тримаюся”

Російський боксер Руслан Проводніков подарував свій пояс чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської організації японському боксерові Хаясі Кадзуміті, що блищав на рингу в 1960-і роки минулого сторіччя. За словами Проводнікова, японець є його великим шанувальником і спеціально прилітає на всі бої за участю росіянина.

Останній бій Проводніков провів з американцем Майком Альварадо в Денвері. Після перемоги російський боксер заявив, що готовий дати своєму суперникові реванш, але тільки в тому випадку, якщо американець цього сильно захоче.

Поки ж Руслан Проводніков налаштований на бій з мексиканцем Хуаном Мануелем Маркесом. «Я не хочу витрачати час на якісь проміжні поєдинки з невідомими суперниками, щоб захищати титул, махати поясом. Краще вже програти якійсь зірці. За чемпіонство я не тримаюся, не боюся його втратити», – заявив російський боксер.

Наступний бій Проводнікова може відбутися в Москві, в усякому разі про це розповів його промоутер Арті Пелулло. Однак сам росіянин заявив, що йому нецікавий такий варіант . «Якщо вже і проводити бій в Росії – то тільки у мене на малій батьківщині», – підкреслив Проводніков. Уточнимо, що боксер народився в селищі Березово Ханти-Мансійського автономного округу.

Поборотися з володарем чемпіонського поясу WBO у першій напівсередній вазі бажають відразу кілька боксерів. Незважаючи на те, що Проводніков пріоритетним вважає бій з Мануелем Маркесом, найбільш вірогідним його суперником стане філіппінець Менні Пакіао. Проводніков і Пакіао не однин раз зустрічалися на рингу, проте тільки в ролі спаринг-партнерів. «Багато боксерів виходили з Менні на спаринг, аби відстояти. Я ж хотів виграти. Чи вигравав? Принаймні, такого, щоб він мене розбивав, не було. Була рівна боротьба», – розповів Проводніков.

Огляд поєдинку Проводніков-Альварадо (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: