fbpx
Політика

Прокуратура ФРН попросить Сноудена розповісти про прослуховування Меркель в суді

Прокуратура ФРН хоче залучити в ролі свідка колишнього співробітника ЦРУ і АНБ Едварда Сноудена в справі про прослуховування телефону канцлера Ангели Меркель. Зокрема, керівник Мін’юсту Німеччини Сабіна Лойтхойссер-Шнарренбергер вважає, що якщо скандал зі стеженням призведе до порушення кримінальної справи, прокуратурі доведеться залучити Сноудена в ролі свідка.

Лойтхойссер-Шнарренбергер не бачить у цьому ніяких перешкод, оскільки Німеччина не збирається видавати Сноудена владі Сполучених Штатів. На думку голови Мін’юсту ФРН, Німеччині необхідно укласти з США угоду, яка буде зобов’язувати обидві сторони не шпигувати одна за одною. Вона підкреслила, що незаконне прослуховування є кримінальним злочином, за який у ФРН притягують до відповідальності.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше глава МЗС Німеччини Гвідо Вестервелле опублікував комюніке, в якому нагадав США, що "на німецькій землі діє німецький закон, він поширюється на всіх – німців, іноземців, на громадян і підприємства, а також на дипломатів і посольства". Він також висловив надію, що Штати згодні з такою точкою зору, і додав, що шпигунство з боку союзників – "це дії проти правил" і подібна поведінка Вашингтона веде до погіршення відносин між країнами.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Прокуратура ФРН попросить Сноудена розповісти про прослуховування Меркель у суді (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: