fbpx
Право

Прес-секретар “Грінпіс Росія”: “Це була мирна акція. Яке хуліганство?”

 Сьогодні, 28 жовтня, затриманим активістам «Грінпіс» почали пред’являти нове звинувачення. Нагадаємо, що група активістів організації була затримана російськими прикордонниками при спробі штурму нафтоплатформи «Прирозломного». Спочатку всім активістам інкримінувалася стаття «піратство», після чого вони були поміщені під варту. Донині 30 активістів організації знаходяться в мурманському СІЗО.

 Однак слідчий комітет днями повідомив про те, що обвинувачення активістам перекваліфіковано. Згідно з внесеними поправками, активісти звинувачуються в хуліганстві з наданням опору представникам влади.

 «Деяким із затриманих активістів вже пред’явили нове звинувачення. Точної кількості осіб поки не назвемо», – коментує ситуацію прес – секретар «Грінпіс Росія» Віолетта Рябко.

 «На думку юристів, про хуліганство в даній ситуації мовлення і бути не може. Це була виключно мирна акція. Більше того, це хуліганство не може бути кримінально караним. У активістів організації в руках ніякої зброї не було», – додала Рябко.

Активістам пом’якшили статтю (відео):

За матеріалами: kp.ru

Читайте також: