fbpx
Спорт

Полтавченко: «Петербург може подати заявку на проведення літньої Олімпіади»

За словами губернатора Санкт-Петербурга Георгія Полтавченка, влада міста розглядає можливість подачі заявки на проведення літніх Олімпійських ігор.
 
«Я впевнений, що Санкт-Петербург найближчим часом стане не тільки проміжним етапом олімпійської естафети, а стане її остаточним етапом», – сказав Полтавченко після запалювання чаші вогню зимових Ігор-2014 на Палацовій площі в центрі Санкт-Петербурга. Губернатор уточнив, що вже ведеться робота з підготовки заявки Санкт-Петербурга на проведення літніх Олімпійських ігор.
 
Як вже відомо, літні ігри 2016 року буде проходити в Ріо-де-Жанейро, а у вересні столицею Олімпіади-2020 стане Токіо.
 
А в неділю на честь прибуття вогню в Санкт-Петербург на головній площі міста – Дворцевій відбулося велике свято. В естафеті олімпійського вогню брали участь нападник петербурзької команди і збірної Росії Олександр Кержаков, один з найвідоміших петербурзьких олімпійських чемпіонів, Євген Плющенко, відома телеведуча Тіна Канделакі, онука колишнього президента Грузії Едуарда Шеварднадзе Софіко.
 
"Не можу, звичайно, говорити, за весь грузинський народ, але як людина, що народилася в Грузії, я дуже хочу, щоб грузинські прапори були в Сочі і спортсмени завоювали золоті медалі", – зізналася Софіко.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

 

Полтавченко: «Петербург може подати заявку на проведення літньої Олімпіади» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: