fbpx
Право

Основи житлової політики в Україні можуть бути закріплені законодавчо

 Ряд народних депутатів України пропонує закріпити на законодавчому рівні основні принципи житлової політики в Україні з метою визначення та впровадження державних і місцевих соціальних стандартів і гарантій забезпечення громадян житлом.

 Такі ініціативи народних депутатів Спиридона Кілінкарова, Сергія Гончарова (обидва – фракція КПУ), Дмитра Андрієвського, Геннадія Зубка (обидва – фракція Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина"), Олександра Бобкова, Володимира Сальдо, Віталія Барвіненка, Юрія Люботенка (всі – фракція Партії регіонів) та Віталія Чугуннікова (фракція політичної партії "УДАР" Віталія Кличка) містяться в проекті закону № 3498 від 25 жовтня, текст якого оприлюднений на веб – сайті Верховної Ради.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 "Законопроект має на меті визначити правові, соціально – економічні та організаційні напрямки державної житлової політики у сфері реалізації конституційного права громадян на житло", – йдеться в пояснювальній записці до документа.

 З цією метою депутати пропонують закріпити на законодавчому рівні, зокрема, обгрунтування необхідності прийняття житлових програм та створення системи фінансування придбання житла, комплексне реформування житлово – комунального господарства, а також впровадження системних соціально – економічних підходів до регулювання комплексних житлових відносин.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 Крім того, законопроектом передбачається заохочення власників житла до вибору більш ефективних і конкурентних способів управління житловим фондом.

 Також є необхідним впровадження нових способів і технологій з виробництва енергозберігаючих та екологічно – безпечних будівельних матеріалів та обладнання, і стимулювання інвестиційної діяльності у сфері житлового будівництва, наголошується в пояснювальній записці до документа.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: