fbpx
Новини світу

Леонід Кожара подякував РФ за евакуацію українців із Сирії

  Міністр закордонних справ України Леонід Кожара подякував російській стороні за евакуацію українців із Сирії.

"Ми щиро вдячні російській стороні за сприяння в евакуації громадян України з Сирії і підтверджуємо взаємодію наших країн у захисті інтересів наших громадян у цьому районі і надалі", – заявив Л. Кожара в ході засідання підкомітету з міжнародного співробітництва російсько-української міждержавної комісії в понеділок в Ростові-на-Дону.

Разом з тим він висловив свою стурбованість щодо двох громадян України, які перебувають у Росії.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Факт стурбованості викликає утримання під підпискою про невиїзд громадянина України Олександра Федоровича, що знаходиться в Єйську, а також заарештованого в Мурманську Руслана Якушева", – сказав Л. Кожара. 

Йдеться про українського кока з судна "Арктік Санрайз"  Р. Якушева, арештованого разом з екологами "Грінпіс" після їх акції на платформі "Приразломная" ​​у Печорському морі, а також рибака О. Федоровича, який вижив після інциденту з російськими прикордонниками в Азовському морі.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

"Як нам здається, недостатньо інформації щодо цих громадян та перспектив правового врегулювання даної ситуації", – зазначив глава українського МЗС.

Разом з тим він відзначив позитивні зрушення в переговорах щодо розмежування морських просторів в Азовському і Чорному морях та Керченській протоці, роботу демаркаційної комісії, а також висловив побажання про необхідність спрощення процедури перетину російсько-українського кордону.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: