fbpx
Міжнародна економіка

Країни МС і Україна повинні домовитися про порядок застосування санкцій в рамках Угоди про зону вільної торгівлі СНД – Валерій П

 Україна і країни Митного союзу (МС) повинні домовитися про порядок застосування санкцій в рамках Угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) СНД у разі підписання Україною угоди про ЗВТ з ЄС на Саміті у Вільнюсі в листопаді 2013 року, вважає урядовий уповноважений з питань євроінтеграції Валерій П’ятницький.

 Таку думку він висловив на прес-конференції в Києві в понеділок, відповідаючи на запитання, яким чином країни МС зможуть імплементувати додаток 6 до ЗВТ СНД, що передбачає санкції до учасників, які вводять режим вільної торгівлі з третіми країнами або об’єднаннями і тим самим змінюють структуру свого імпорту.

 "Тут дуже багато можна робити припущень, тому я на сьогодні скажу відверто: я не знаю, як у правовому полі застосовувати норми доповнення 6, і, очевидно, країни повинні сісти і домовитися між собою про застосування доповнення 6 до угоди ЗВТ СНД. Але якщо за цим буде стояти суто політичне рішення, то тут процедур і правил не потрібно", – сказав В.П’ятницький.

 Він підкреслив, що норми і положення Світової організації містять чіткі процедури врегулювання спорів, а також процедури введення захисних заходів.

 "Що стосується МС, то там дуже багато невизначеності, оскільки ТС не існує сьогодні як міжнародний суб’єкт", – додав він.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: