fbpx
Економіка

Експерт: “30% винної продукції в Україні – фальсифікат”

 Щороку в Україні виробляється близько 30-32 мільйонів декалітрів вин, проте в країні і близько немає такої кількості винограду. Про це заявив голова виноробної компанії «Одесавинпром» Володимир Масленков. За його словами, дана тенденція говорить про те, що близько 30 % всієї продукції, яка надходить на українські ринки – сфальсифікована.

 «В Україні близько 10 мільйонів декалітрів продукції фальсифіковані. У нас просто немає стільки винограду», – заявив Володимир Масленков журналістам. Також він додав, що виноградники в Україні займають площу 60-65 тисяч га.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 «Є такі виробники, які додають у вино цукор і зброджують. Після чого виходить водно – спиртова виноградна суміш. У деяких державах отриманий таким шляхом продукт назвали б виноградним напоєм, але вже точно не вином», – додав він.

 Масленков додав, що в разі підписання Угоди про асоціацію з ЄС з’явиться ймовірність того, що подібна неякісна продукція зникне з українського ринку через свою неконкурентоспроможність, а також через невідповідність технології виробництва.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 За матеріалами: УНІАН

Читайте також: