fbpx
Політика

Грузія вибрала президента

В Грузії продовжують підбивати підсумки минулих 27 жовтня президентських виборів і після обробки 70 % бюлетенів ЦВК повідомила, що впевнено лідирує кандидат від правлячої партії "Грузинська мрія" Георгій Маргвелашвілі. Його підтримують 62,13 % виборців.
 
Його найближчий суперник, кандидат партії "Єдиний національний рух" (партія Михайла Саакашвілі) Давид Бакрадзе поки зумів набрати лише 21,88 %. І замикає трійку лідерів Ніно Бурджанадзе від партії "Демократичний рух – Єдина Грузія", у неї 10,07 %.
 
За даними грузинської ЦВК, на території республіки працювали 3689 виборчих дільниць і ще 50 – за її межами. Явка на виборах склала 46,6 %. Згідно із законодавством Грузії, президентські вибори оголошуються такими, що відбулися незалежно від кількості виборців, що проголосували.
 
Голова Центрвиборчкому зазначив, що голосування "пройшло в спокійній обстановці, без серйозних ексцесів і порушень".
 
Прихильники нового президента повсюдно святкують перемогу свого лідера, а головний суперник Маргвелашвілі – Бакрадзе привітав нового президента з перемогою, заявивши, що, "виходячи з інтересів Грузії, як лідер опозиції, готовий співпрацювати з новим президентом і урядом країни".

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 

Грузія вибрала президента (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: