fbpx
Футбол

Євген Гінер про звинувачення у проявах расизму: Я впевнений, що це провокація

Ситуація, початок якої було покладено після матчу третього туру групового раунду Ліги чемпіонів ЦСКА – «Манчестер Сіті», поки що далека від свого завершення. Нагадаємо, що після матчу російського й англійського клубів футболіст «Манчестер Сіті» Яя Туре заявив, що на його адресу з трибун «Арени Хімки» нібито долинали расистські вигуки.

Дану ситуацію прокоментував президент московського ЦСКА Євгеній Гінер, слова якого наводять ЗМІ з посиланням на «РІА-Новини». «Я впевнений, що це провокація. Тільки не з боку Туре, а з боку судді. У протокол матчу щось вписав не делегат, а арбітр! – заявив президент столичного клубу і додав – тоді давайте йому задамо питання: чому чистий гол не зарахував, чому пенальті не дав – хоча б один з двох?». Згадав Євген Гінер і відомий вислів: «Хто на ринку кричить: Тримай злодія!». «Ось суддя якраз з цього прислів’я. Йому потрібно було щось придумати, щоб відвернути від себе увагу. Головне, щоб ніхто не став аналізувати його роботу», – зазначає президент столичної команди.

Євген Гінер впевнений, що слово расизм незастосовне до команди ЦСКА. Крім того, президент московського клубу звернув увагу на те, що під час оголошень складів в Ель Класіко (матч «Барселона» – «Реал») весь стадіон свистить. «Це расизм?» – ставить питання Євген Гінер і додає: «Яя Туре просто взяв і все це вигадав. Делегат матчу нічого не чув, інспектор теж».

Нагадаємо, що раніше на заяву футболіста «Манчестер Сіті» Яя Туре з’явилася відповідь на офіційному сайті московського ЦСКА. У повідомленні було сказано наступне: «Ми здивовані і розчаровані заявами гравця «Манчестер Сіті» Яя Туре і ряду інших представників англійського клубу про образи на расовому ґрунті з боку вболівальників ПФК ЦСКА, що  нібито мали місце». У повідомленні також зазначалося, що після вивчення відеозапису матчу образ расистського характеру з боку вболівальників столичного клубу виявлено не було.

Свою думку про заяву Яя Туре висловив і темношкірий форвард московського ЦСКА Сейду Думбія, підкресливши, що фанати армійців «шумно підтримують команду і намагаються надати максимальний тиск на суперника, але расистських вигуків собі не дозволяють».

За матеріалами: eurosport.ru Фото: ИТАР-ТАСС

Читайте також: