fbpx
Новини світу

Сирійські радикали відмовилися від участі в переговорах «Женева-2»

Як мінімум 19 ісламістських опозиційних груп із Сирії відмовилися від участі в мирних переговорах «Женева- 2». Нагадаємо, що мета переговорів – врегулювання сирійської кризи. Ці переговори були ініційовані урядами Росії і США.

«Ми заявляємо, що переговори «Женева- 2» не є і не будуть коли-небудь бути вибором нашого народу або наших революційних вимог», – заявив Ахмад Ісса аль-Шейх, керівник бригади Сакюр аль-Шам.

Примітно, що бригада Сакюр аль-Шам входить до складу вільної сирійської армії. У цій бригаді, як стверджують самі опозиціонери, налічується приблизно 9 тисяч осіб.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Повідомляється, що в даний час ведеться активна підготовка для початку конференції з мирного врегулювання «сирійського питання» «Женева- 2». Втім, дата початку переговорів ще не була точно визначена.

Раніше генеральний секретар ЛАД Набіль аль-Арабі повідомив, що конференція запланована на 23 листопада. Крім того, віце-прем’єр Сирії Кадрі Джаміль на прес-конференції в Москві заявив, що міжнародна конференція «Женева-2» з сирійського питання пройде 23-24 листопада. Незабаром після цього офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич запевнив, що визначати дату проведення «сирійської конференції» може лише генеральний секретар ООН.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Варто відзначити, що громадянська війна створила в Сирії благодатний грунт для збройних угруповань, які стягуються в цю країну з усього Близького Сходу. За наявними даними, зараз в країні діє приблизно 400 незаконних формувань, багато з яких є «представниками» більших утворень. Незважаючи на це, реальний вплив на перебіг подій у Сирії мають лише кілька озброєних угруповань. Причини конфліктів між сирійськими угрупованнями, в основному, – ідеологічні.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: