fbpx
Новини світу

Грузія є прикладом демократичної держави для пострадянських країн, – заява представника ОБСЄ

Сьогодні в Грузії проходять президентські вибори і крім грузинських політиків, хід волевиявлення громадян прокоментували представники інших країн, а саме: спеціальний представник парламентської асамблеї ОБСЄ по Південному Кавказу Жоао Соареш, член Європарламенту Кшиштоф Лісек, а також посол США в Грузії Річард Норланд.

Жоао Соареш відвідав сьогодні ряд виборчих дільниць у грузинській столиці і, за його словами, вибори в Грузії проходять «з дотриманням правил». Представник парламентської асамблеї ОБСЄ по Південному Кавказу підкреслив наступне: «Якою б не була політична позиція грузинського народу, Грузія на сьогоднішній день є прикладом демократичної держави для пострадянських країн, а також прикладом того, як влада може мирно перейти з рук однієї партії до рук іншої партії».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Представляючий Європарламент Кшиштоф Лісек також відзначив ряд позитивних моментів під час виборів президента в Грузії. За його словами, «члени виборчих комісій на місцях добре підготовлені, і голосування проходить у спокійній обстановці». «Як видно, громадяни Грузії хочуть зробити свій вибір», – резюмував представник Європарламенту.

Посол США в Грузії Річард Норланд, коментуючи процес волевиявлення грузинських громадян, говорить про те, що спільно з представниками посольств Великобританії та Нідерландів проводиться спостереження за виборами глави держави. «Ми бачили, як проходить процес голосування на різних дільницях. Думаю, сьогоднішній день є найважливішим для демократичного розвитку країни. Видно, що процедури на виборчих дільницях добре організовані. Сподіваємося, що вибори пройдуть спокійно, прозоро і справедливо», – зазначив Річард Норланд.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Раніше ми наводили заяву Бідзіна Іванішвілі, який повідомив, що він і його родина проголосували за майбутнє Грузії.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна, apsny.ge

Читайте також: