fbpx
Новини світу

Вибори в Грузії супроводжувалися бійками

Виборчі дільниці в Грузії, де сьогодні проходять президентські вибори, тільки що завершили свою роботу. Протягом кількох найближчих годин Центрвиборчком оголосить попередні підсумки. За прогнозами, явка учасників голосування могла досягти 70 %, більш точні цифри будуть оголошені пізніше.
 
Обстановка на багатьох виборчих дільницях протягом дня була досить напруженою. Як повідомили представники телеканалу "Руставі -2", на одній з дільниць у Тбілісі виникла словесна перепалка між прихильником Об’єднаного національного руху Дачі Вардзелашвілі і активістом "Грузинської мрії" Зазою Оліашвілі. Виборці настільки активно захищали своїх кандидатів, що перепалка переросла в бійку. Розбороняти політичних опонентів довелося самим виборцям, поліція втрутитися в інцидент не встигла. Спостерігалися схожі ситуації і на інших виборчих дільницях.
 
МВС Грузії протягом дня не раз закликало громадян до спокою і навіть обіцяло штрафувати за порушення закону. Торкалося це не тільки до виборців, а й до агітаторів, які здійснювали несанкціоновані дії, наприклад, робили публічні заяви про те, за кого проголосував той чи інший політик.
 
Головними претендентами на президентське крісло називаються Георгій Маргвелашвілі ("Грузинська мрія"), Давид Бакрадзе (Об’єднаний національний рух) і Ніно Бурджанадзе.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 

Вибори в Грузії (відео):

За матеріалами: rbk.ru

Читайте також: