fbpx
Футбол

Блаттер: “ЧС-2018 у Росії забирати не збираємося”

Президент ФІФА Йозеф Блаттер пообіцяв, що чемпіонат світу-2018 буде проведено на території Російської Федерації, незважаючи на випадок з проявом расизму в ході футбольного матчу ЦСКА – "Манчестер Сіті". За словами Блаттера, проблему расизму в російському футболі обговорять на наступному засіданні виконавчого комітету ФІФА. Нагадаємо, що засідання має пройти в грудні. Крім цього, глава ФІФА підкреслив, що він повний рішучості повністю викорінити расизм у футболі.
 
«Ми ніколи такого не говорили, що позбавимо країну права проведення світової першості. Це неможливо. Більше того, бойкоти спортивних подій рідко стають вирішенням подібних проблем», – прокоментував ситуацію президент ФІФА.
 
Блаттер додав, що незважаючи на це, кожна держава зобов’язана дотримуватися резолюції ФІФА і боротися з проявами расизму.
 
Нагадаємо, скандал розгорівся після матчу 3-го туру групового турніру Ліги чемпіонів ЦСКА-"Манчестер Сіті". Після матчу гравець гостей Яя Туре заявив, що вболівальники армійців на його адресу вигукували расистські образи.

 

Реакція футбольного світу на поведінку вболівальників ЦСКА (відео):

По материалам: obozrevatel.com

Читайте також: