fbpx
Політика

У майбутньому році в Москві з’явиться 153 км нових велодоріжок

За словами заступника столичного мера Максима Ліксутова, наступного 2014 року в Москві може з’явитися 153 км нових велодоріжок.

"Ми хочемо зробити 153 км нових велодоріжок за 2014 рік. Таким чином, за підсумками 2014 року в місті буде 261 км велодоріжок; зараз – 108 км, не рахуючи парків", – зазначив він. Крім цього, як повідомив чиновник, влада російської столиці планує значно збільшити кількість станцій велопрокату в Москві. Передбачається, що це буде зроблено вже до літнього сезону 2014 року.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

«Наступного року буде велопрокат на 5 тис. велосипедів, а кількість станцій прокату збільшиться до 300», – зазначив Ліксутов і додав, що в 2013 році в прокаті було 450 велосипедів на 75 станціях. Він повідомив, що на зміну старим велосипедам прийдуть нові – більш якісні і зручні.

Настають зміни і в способах оплати за прокат велосипедів, москвичі зможуть платити за послугу за допомогою картки «Трійка» або кредитною карткою. Тарифи при цьому, за обіцянками влади, підніматися не будуть.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Ліскутов також підвів підсумки сезону 2013 року. За підрахунками влади, всього московським велопрокатом скористалися 46 тисяч велосипедистів, які здійснили 66 тисяч поїздок. «З 450 велосипедів 16 було вкрадено, при цьому дев’ять з них пізніше повернули назад», – резюмував Ліксутов.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: