fbpx
Міжнародна економіка

У жерлі вулкана в Якутії виявили три унікальні алмази

Три великих алмази були знайдені старателями на одному з родовищ Якутії. Найбільший дорогоцінний камінь, розмір якого перевищує волоський горіх, був оцінений майже в півтора мільйона доларів. За словами експертів, ця цифра досить приблизна, алмаз мають намір продати на аукціоні і, швидше за все, ця сума значно зросте.

Поки ж всі експертизи і оцінки попередні, тому що такі коштовності в обов’язковому порядку відправляють на аукціони, де їх оцінюють колекціонери і призначають свою ціну. Особливо великі дорогоцінні камені в якутських родовищах трапляються не дуже часто, всього лише до 15 штук на рік, тому видобуток відразу трьох унікальних екземплярів практично одночасно є незвичайною подією.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За першим знайденим алмазом, найчистішим, вже полюють колекціонери. Два інших, швидше за все, розділять на частини, з яких зроблять не тільки діаманти, але і алмазні деталі для високотехнологічних машин і механізмів.

На частку Росії в світі припадає приблизно близько 25 відсотків видобутої алмазної сировини. Так що якутські добувачі напевно ще здивують світ новими знахідками.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

У жерлі вулкана в Якутії виявили три унікальні алмази (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: