fbpx
Новини світу

Представник ООН прибуде до Сирії для обговорення конференції «Женева-2»

Спеціальний посланник ООН і Ліги арабських держав щодо Сирії Лахдар Брахімі прибуде до Сирії в понеділок, 28 жовтня. У ході свого візиту Брахімі має обговорити підготовчі заходи, пов’язані з проведенням конференції «Женева-2». Про це стало відомо з ліванського видання The Daily Star. Зазначимо, що візит політика в Сирію буде першим з грудня минулого року.
 
Ініціаторами скликання «Женеви-2» виступили Російська Федерація і Сполучені Штати Америки. Раніше в Лізі арабських держав заявили, що конференція щодо Сирії повинна пройти 23 листопада. Сирійський віце-прем’єр Кадрі Джаміль називав датою її проведення 23-24 листопада.
 
Остаточно з датою проведення «Женеви-2» повинен був розібратися генеральний секретар ООН Пан Гі Мун. Додамо, що в даний момент вже 19 ісламістських опозиційних груп Сирії заявили про відмову від участі в мирних переговорах на майбутній конференції.
 
Ситуація в Сирії загострилася після повідомлень про хімічну атаку 21 серпня. В даний момент проводиться операція з ліквідації об’єктів, які мають відношення до виробництва хімзброї.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 

Женева-2: конференція щодо Сирії під питанням (відео):

За матеріалами: baltinfo.ru

Читайте також: