fbpx
Наука

На Байконур доставлений олімпійський факел

З підмосковного аеродрому Чкаловський у суботу вилетів екіпаж 38 експедиції на МКС, який доставить на орбіту Олімпійський вогонь. Основний і дублюючий екіпажі корабля "Союз ТМА-11М" в той же день прибули на космодром Байконур і привезли з собою олімпійський факел. Проводити команду приїхав знаменитий космонавт Олексій Леонов, а також близькі членів екіпажів та їх колеги.

В учасників цієї експедиції буде  незвичайне завдання – доправити на орбіту Олімпійський вогонь. У день старту космонавти самі понесуть факел з готелю, в якому зараз проживають, до автобуса, на якому поїдуть на космодром. Після доповіді голові держкомісії, учасники експедиції повезуть олімпійський факел на стартовий комплекс, а потім доставлять на корабель.

«До Байконура долетіли відмінно. До польоту готові. Екіпаж зібраний і підготовлений, всі іспити здані. Залишився один фінішний ривок перед польотом у космос», – зазначив російський космонавт Михайло Тюрін.

До складу експедиції з доставки вогню увійшли росіянин Михайло Тюрін, американець Річард Мастраккіо і японець Коїті Ваката. Пуск ракети разом з транспортним пілотованим кораблем запланований на сьоме листопада приблизно на восьму годину ранку за московським часом.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: