fbpx
Новини світу

Колишній міністр оборони Грузії вчетверте відправлений у попереднє ув’язнення

Тбіліський міський суд в ніч на неділю, 27 жовтня, обрав у якості запобіжного заходу для колишнього міністра оборони Грузії Бачо Ахалая попереднє ув’язнення, про це повідомляють ЗМІ.

Бачо Ахалая вже близько року знаходиться в ув’язненні. На останньому судовому засіданні йому було пред’явлено ще одне звинувачення – зловживання службовими повноваженнями в справі про вбивство працівника Об’єднаного банку Грузії Сандро Гіргвліані в 2006 році.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як відзначають захисники Ахалая, грузинська влада порушує законодавство, так як одна людина може перебувати в попередньому ув’язненні не більше дев’яти місяців.

У кримінальній справі про знущання над військовослужбовцями колишній глава оборонного відомства Грузії був визнаний невинним. Судові розгляди ще двох кримінальних справ про знущання над співробітниками загону спеціального призначення міністерства внутрішніх справ Грузії та про тюремний бунт 2006 року ще тривають.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Відзначимо, в березні нинішнього року родичі Бачо Ахалая заявляли, що колишньому міністру у в’язниці загрожує небезпека.

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: