fbpx
Новини світу

У Туркменістані оголосили амністію на честь Дня незалежності

 У Туркменістані в зв’язку з майбутнім святкуванням річниці незалежності держави була оголошена амністія, яка торкнеться більше тисячі засуджених осіб. Відповідний указ голови держави Гурбангули Бердимухамедова був оприлюднений у суботу в національних ЗМІ, повідомляє ИТАР -ТАСС.

 Як зазначив президент республіки, в результаті амністії помилувані особи отримують можливість активно брати участь у житті держави і чесною працею спокутувати свою провину. Крім звільнення від основного покарання, разкаяні злочинці будуть звільнені і від додаткового – у вигляді обов’язку проживати в певній місцевості Туркменії, відзначають представники ЗМІ. Адміністраціям районів і областей була дана вказівка ​​про обов’язкове працевлаштування всіх, хто повернувся з місць позбавлення волі.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Масштабні амністії проводяться в Туркменістані з 1999 року, коли в державі була скасована смертна кара. Раніше амністії оголошували один раз на рік на честь «Гадир гіджесі» (священної для мусульманських віруючих «Ночі всемогутності», яку святкують в місяці Рамадан), але з приходом до влади президента Гурбангули Бердимухамедова амністії почали проводити протягом всього року, в основному в переддень знаменних днів національного календаря. Найбільшу амністію за всі роки незалежності Туркменії провели в 2002 році, тоді було звільнено більше 16 тисяч ув’язнених.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 Попередню амністія в Туркменії проводять 2 серпня цього року на честь «Гадир гіджесі». Тоді помилували 1660 злочинців. Зазначимо, День незалежності Туркменістану відзначається 27 жовтня, починаючи з 1991 року, коли Верховною радою Туркменської РСР був прийнятий законодавчий акт про незалежність Туркменії. Після розпаду Радянського союзу Туркменістан став однією з останніх республік, яка проголосила свій державний суверенітет.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: