fbpx
Наука

Російська ракета вивела на суборбітальну траєкторію польоту американський супутник

Напередодні пізно ввечері з космодрому Байконур стартувала ракета-носій "Протон-М", на борту якої знаходився американський супутник зв’язку. Раніше пуск тричі переносився на прохання американців. На орбіту російська ракета повинна була доставити американський апарат супутникового радіо Sirius-FM6, шеститонний космічний апарат, який близько півтора року перебував на Байконурі і з різних причин не міг дістатися до космосу.

Весь цей час американські фахівці довго перевіряли Sirius на справність, а на початку поточного тижня, коли до старту було все вже готове, виявили відмову південноафриканської станції прийому сигналу.

За всіма етапами підготовки польоту особисто спостерігав нещодавно призначений керівником Роскосмосу Олег Остапенко, адже після липневої аварії для "Протон -М" це всього другий політ. Нагадаємо, в той нещасливий старт двигуни ракети вимкнулися на 17-й секунді і вона впала на території космодрому. Той провальний старт і став початком серйозних кадрових перестановок в російській космічній галузі.

А незабаром з Байконура в космос повинен відправитися пілотований корабель "Союз" з олімпійською місією. Його екіпаж доставить на Міжнародну космічну станцію олімпійський факел, який потім винесуть у відкритий космос.

Російська ракета вивела на суборбітальну траєкторію польоту американський супутник (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: