fbpx
Футбол

Зепп Блаттер про бойкот чемпіонату світу: Бойкот ніколи не є вирішенням проблем

 Заяву футболіста «Манчестер Сіті» Яя Туре, зроблену ним після матчу третього туру групового раунду Ліги чемпіонів з московським ЦСКА, швидше за все, обговорювати будуть ще довго. Нагадаємо, що Яя Туре закликав бойкотувати чемпіонат світу – 2018. Таку заяву темношкірого футболіста було оперто на тому, що під час матчу ЦСКА – «Манчестер Сіті» з трибун стадіону нібито долинали расистські вигуки.

 Прокоментував заяву футболіста президент ФІФА Зепп Блаттер. На думку голови  ФІФА, «… бойкот чемпіонату світу – не єдиний вихід із ситуації, який може запропонувати ФІФА». Зепп Блаттер підкреслив, що до складу ФІФА входять 6 конфедерацій і 209 асоціацій, які поряд з усіма повинні відповідати за поведінку вболівальників. «У випадку з Турі вирішувати цю проблему повинен УЄФА. Турі запропонував не їхати на мундіаль, але бойкот ніколи не є вирішенням проблем», – зазначає Зепп Блаттер.

 Голова Міжнародної федерації футболу підкреслює, що «якщо ти стикаєшся з проблемою, не можна від неї тікати. Адже проблема залишається». На думку Зеппа Блаттера сформовану проблему необхідно вирішувати, а на наступному засіданні виконкому ФІФА, проведення якого заплановано в Бразилії, буде обговорюватися питання поведінки футбольних фанатів.

 «Ми повинні використати альтернативні покарання для клубів, тому що фінансових штрафів клуби не бояться», – заявив президент ФІФА, слова якого наводять ЗМІ з посиланням на видання The Telegraph. «Ми повинні боротися з расизмом щосили», – резюмує Зепп Блаттер.

 Раніше цікаву думку щодо даного питання висловив Жозе Моурінью, закликавши боротися з расизмом, але при цьому не позбавляти вболівальників кращого футболу.

 За матеріалами: eurosport.ru

Читайте також: