fbpx
Політика

Хорватія підтримала Україну в питанні євроінтеграції

 У п’ятницю, 25 жовтня, закінчився офіційний візит міністра оборони України Павла Лебедєва до Хорватії. Зазначимо, що в рамках свого візиту Лебедєв у Загребі провів зустріч і переговори з головою оборонного відомства Хорватії, міністром Анте Котромановичем. Під час спілкування хорватський міністр наголосив на пріоритетності завдань євроатлантичної та європейської інтеграції. Крім того, Анте Котроманович висловив підтримку євроінтеграційних намірів України. Про це повідомили представники Міноборони.

 У ході переговорів українські та хорватські міністри поговорили про європейську інтеграцію, співпрацю в рамках регіональних та євроатлантичних структур безпеки. Також Лебедєв і Котроманович торкнулися теми участі країн у міжнародних операціях для підтримки миру, ходу реформування збройних сил України та Хорватії, стану та перспективних напрямків розвитку двосторонньої «оборонної співпраці», а також поговорили про перспективи розвитку співпраці між країнами у військово – технічній галузі.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Під час переговорів голова Міноборони поінформував свого хорватського колегу про участь українських Збройних сил у міжнародних операціях, мета яких підтримка миру. Після цього Лебедєв окреслив завдання, які в даний момент стоять перед Міністерством оборони України.

 Своєю чергою, хорватський міністр повідомив Лебедєву про готовність офіційного Загреба надавати Україні всебічну підтримку у використанні досвіду Хорватії при інтеграції в ЄС. Також Анте Котроманович пообіцяв поділитися «секретом реформування оборонної галузі».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Варто відзначити, що в Хорватії міністр оборони Павло Лебедєв також провів зустрічі з президентом Хорватії Іво Йосиповичем і з головою парламенту Хорватії Йосипом Леко. На зустрічах основну увагу сторони приділили питанням євроінтеграції України та перспективам розвитку співпраці в оборонній галузі.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: