fbpx
Інновації

У Києві буде нова снігоприбиральна техніка?

 Київські влада розраховує придбати нову снігоприбиральну техніку в лізинг. Про це стало відомо від Олександра Попова, керівника Київської міської державної адміністрації (КМДА).

 «Що ж до великої техніки, яка працює на наших дорогах, то зараз у нас проходить конкурс на визначення лізингової компанії. Ми пропонуємо почати поставляти снігоприбиральну техніку вже зараз, а гроші компанії повернемо через півроку», – розповів Олександр Попов.

 За його словами, на таких умовах дуже непросто знайти партнера. Однак, запевнив голова КМДА, влада все-таки сподіваються це зробити. Тому, додав Попов, вже в січні -лютому Київ, можливо, зможе отримати кілька одиниць серйозної снігоприбиральної техніки. У той же час, підкреслив чиновник, великого дефіциту снігоприбиральної техніки у Києва немає.

 «Ми масово уклали угоди з нашими київськими підприємствами, які за оплату готові надати нам допомогу, якщо така буде потрібна. У нас своїх одиниць техніки – 800 (техніка ЖЕКів та "Київавтодору") плюс міська техніка», – підкреслив Олександр Попов.

 Голова КМДА додав, що в рамках підготовки до зимового періоду в Києві були проведені навчання і відпрацьовано взаємодію між усіма підрозділами. Зокрема, пояснив чиновник, були відпрацьовані заходи, починаючи від отримання інформації про несприятливі ситуації і закінчуючи роботою всіх причетних до цього, включаючи і промислові підприємства зі своєю технікою.

 «Якби таке було в березні, то Київ б легше пережив снігопад. Такого, я можу вже точно сказати, не повториться: ми вчасно обмежимо в’їзд до Києва вантажного транспорту, тим більше що для нього зараз є приблизно 40 місць відстою на під’їздах до міста. До дрібниць відпрацьовані заходи з прибирання снігу», – підсумував він.

 За матеріалами: Інтерфакс – Україна

Читайте також: