fbpx
Політика

Президент Польщі закликав українську владу зробити можливим виїзд Юлії Тимошенко на лікування за кордон

 Президент Польщі Броніслав Коморовський назвав питання про надання можливості лікуватися закордоном колишньому прем’єру Юлії Тимошенко останнім бар’єром на шляху на захід і закликав провладних і опозиційних політиків України вирішити дане питання. Про це Коморовський повідомив на зустрічі Європейської групи Тристоронньої комісії в польському місті Краків.

 «Апелюємо насамперед до української влади, але також і до опозиційних сил, які теж несуть відповідальність за подолання або врегулювання цього важливого, але, напевно, вже останнього великого бар’єру на шляху України до західного світу», – заявив гголова польської держави. При цьому польський президент закликав владу України зробити рішучі кроки, щоб лікування Тимошенко за кордоном стало можливим.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 «Польська влада не ставлять під сумнів рішення судів в Україні, але фундаментом Європейського союзу завжди будуть права людини», – додав Броніслав Коморовський.

 Голова держави зазначив, що підписання Угоди про асоціацію не закінчить, але прискорить прийняття стандартів і норм Євросоюзу Україні і змінить розстановку сил в цій частині європейського континенту.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: