fbpx
Новини світу

На Ейфелевій вежі в Парижі відбулася акція на підтримку «Арктик Санрайз»

 Активісти організації Greenpeace у суботу, 26 жовтня, влаштували на Ейфелевій вежі в Парижі акцію протесту проти затримання Російською Федерацією членів екіпажу корабля «Арктик Санрайз», повідомляють ЗМІ.

 В ході акції протесту екологи організації за допомогою троса з другого поверху башти спустили тент, на якому знаходився один з активістів. До тенту був прикріплений плакат із закликом звільнити екологів, які були арештовані в Росії за звинуваченням у спробі захопити нафтову платформу «Прирозломного», що належить «Газпрому».

 Акція почалася приблизно о 09:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом) і тривала приблизно дві години. Після цього активіста Greenpeace зняли представники пожежної служби. Вхід на Ейфелеву вежу весь цей час був закритий.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Під вартою в Мурманську знаходяться тридцять осіб. Спочатку їм були пред’явлені звинувачення в піратстві, проте потім слідчі перекваліфікували їх дії на статтю Кримінального кодексу Росії про хуліганство. Серед заарештованих також знаходиться російський фотограф Денис Синяков, який працював на кораблі за контрактом з Greenpeace і виконував редакційне завдання інтернет- видання «Лента.ру».

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 На корабель Greenpeace «Арктик Санрайз» 19 вересня цього року висадилися співробітники прикордонної служби ФСБ Росії. Вони затримали всіх людей, які перебували на борту корабля, і відконвоювали криголам «Арктик Санрайз» до Мурманська. Приводом для затримання екологів стала акція, яку активісти провели днем раніше. У ході акції вони зробили спробу залізти на приналежну компанії «Газпром» нафтову платформу «Прирозломного», яка знаходиться в Печорському морі, щоб таким чином привернути увагу світової громадськості до проблеми забруднення Арктики.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: