fbpx
Футбол

Жозе Моурінью про бойкот ЧС-2018: Я поважаю цю думку, але не згоден з нею

 Нагадаємо, що пропозиція про бойкот чемпіонату світу-2018 прозвучала від футболіста англійського клубу «Манчестер Сіті» Яя Туре після поєдинку в рамках третього туру Ліги чемпіонів. За словами Яя Туре, під час матчу ЦСКА (Москва) – «Манчестер Сіті» з трибун стадіону долинали расистські вигуки.

 Сьогодні в ЗМІ щодо даного питання з’явилася думка відомого футбольного фахівця, нинішнього головного тренера лондонського «Челсі» Жозе Моурінью. «Бойкот чемпіонату світу? Я поважаю цю думку, але не згоден з нею», – заявив португальський фахівець і додав, що історію футболу формували представники різних рас. «Темношкірі гравці внесли значний внесок у розвиток футболу. Чемпіонат світу – це найбільше змагання національних збірних, в яких змагаються представники різних рас, частин світу, континентів. І темношкірі футболісти дуже важливі для нас», – зазначив Моурінью і підкреслив наступне: «Що важливіше: мільярди любителів футболу або кілька тисяч тих, хто приходить на стадіон і веде себе неналежним чином? Якщо б я був темношкірим футболістом, я б сказав, що мільярди уболівальників важливіші».

 Жозе Моурінью закликав боротися з расизмом, але при цьому не позбавляти вболівальників кращого футболу. «А без темношкірих гравців він таким не буде», – резюмує наставник лондонського «Челсі».

 Нагадаємо, що на заклик Яя Туре відреагували в організації «Футбол проти расизму в Європі». Її представник, Піара Кухар, зазначив, що футболіст «Манчестер Сіті» «абсолютно правий, піднімаючи цю тему і закликаючи африканців уважно поставитися до чемпіонату світу-2018».

 Після заяви Яя Туре в ЗМІ наводилася думка темношкірого форварда московського ЦСКА Сейду Думбія, який підкреслив, що фанати ЦСКА «дуже шумно підтримують команду під час матчів. Але жодних расистських вигуків вони собі не дозволяють».

 За матеріалами: sovsport.ru Фото: zimbio.com

Читайте також: