fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Експерт ЄС: Україна щорічно втрачає 5 млрд доларів через ДТП

 Україна щорічно втрачає приблизно 5 мільярдів доларів через дорожньо – транспортні пригоди що становить близько 4% ВВП. Про це під час круглого столу заявила Ірина Саідова, експерт проекту Європейського союзу «Підтримка впровадження транспортної стратегії України».

 «Якщо говорити про показники втрат від ДТП по Україні, то зараз наша держава, на жаль, посідає четверте місце в світі. Це близько 5 мільярдів втрат на рік. Тому, враховуючи такі серйозні показники, ми закликаємо всі зацікавлені організації більше працювати в цьому напрямку», – заявила Ірина Саідова.

 Саме тому, заявив експерт, в даний момент гостро стоїть питання про безпеку на українських дорогах або в транспорті.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 «Проект "Транспортної стратегії України" намагається всіма силами, завдяки експертам з Європи, допомогти Україні на різних рівнях. Починаючи з української законодавчої бази і закінчуючи технічними рекомендаціями, в яких йде мова про підвищення рівня безпеки абсолютно на всіх видах транспорту», – додала експерт.

 Як підкреслила Саідова, «проект транспортної стратегії України» за підтримки ЄС працює другий рік поспіль. За її словами, він триватиме ще близько року.

 «Хочу сказати, що в Україні була пророблена велика робота. Зокрема, були прийняті закони про морський транспорт, у якому порушувалися питання безпеки. Крім того, це і розробка законопроекту для безпеки на авіаційному транспорті та входження в єдине небо», – повідомила експерт.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 За її словами, сьогодні кипить робота і над законопроектом для автотранспорту. Саідова зазначила, що цей законопроект питання перевезень, поведінки та безпеки на дорогах.

 Представник управління ДАІ МВС України Володимир Резніков впевнений, що досвід ЄС у питанні наведення порядку на дорогах є дуже цінним для України.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: