fbpx
Політика

Депутат від УДАРу Едуард Гурвіц передав регіоналам закон про амністію Юлії Тимошенко

 У п’ятницю, 25 жовтня 2013 року, народний депутат від фракції УДАР Едуард Гурвіц в ефірі телепрограми «Шустер Live» передав представникам «Партії регіонів» закон про амністію колишнього прем’єра Юлії Тимошенко. Едуард Гурвіц також заявив, що Верховна Рада України має всі повноваження, щоб оголосити амністію. «Вона обмежена в цьому тільки голосуванням і підписом голови держави», – зазначив нардеп.

 «Я думаю, що завтра вранці «Партія регіонів» має зібратися і написати ці 2 рядки і це буде великим внеском регіоналів у те, чого хоче весь український народ», – додав Едуард Гурвіц.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Документ вручили народному депутату від «Партії регіонів» Володимиру Олійнику, відзначають журналісти. У тексті закону сказано, що Верховна Рада України, щодо частини 3 статті 92 Конституції, «постановляє оголосити амністію екс – прем’єр – міністру Юлії Володимирівні Тимошенко, яка була засуджена 11 жовтня 2011 року Печерським районним судом Києва за скоєння злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу та звільнити її від основного і додаткового покарання у вигляді позбавлення волі на строк сім років з позбавленням права обіймати посади в державних органах влади, пов’язаних з виконанням адміністративно – господарських та організаційно – розпорядчих обов’язків строком на три роки».

 Зазначимо, раніше Юлія Тимошенко дала обіцянку заради української євроінтеграції погодитися на всі пропозиції наглядової місії Європейського парламенту під керівництвом колишнього президента Польщі Олександра Квасневського і колишнього президента ЄП Пета Кокса, «якими б важкими вони не були» .

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Нагадаємо, напередодні голова Ради Євросоюзу Херман ван Ромпей і голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу знову закликали українську владу виконати всі вимоги ЄС, щоб під час вільнюського саміту підписала Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

 За матеріалами : korrespondent.net

Читайте також: