fbpx
Право

Головред “Росбалта” оштрафований за ролик про Pussy Riot

Мировий суд Кунцевського району російської столиці напередодні на 10 тисяч рублів оштрафував головного редактора інформагентства "Росбалт" Миколу Ульянова, який розмістив на сайті цього ЗМІ ролик про акцію Pussy Riot, в якому містилася нецензурна лайка.

Суддя визнав Ульянова як посадову особу винну у порушенні КпАП. Представник головреда Ульянова наполягав у суді на тому, що в тому матеріалі, який був розміщений на сайті "Росбалта", лайку не чути, оскільки вона заглушена за допомогою спеціального звукового ефекту.

Сам Микола Ульянов у своєму відгуку на претензії наглядового відомства повідомив, що ролик був відразу ж вилучений після його отримання, проте ж, суд погодився з позицією Роскомнагляду і оштрафував головного редактора "Росбалта".

У провадженні у мировому суді знаходиться ще одна заява про скоєння аналогічного правопорушення у зв’язку з розміщенням на сайті агентства іншого відео. Тим часом, як стало відомо, Мосміськсуд розглядає позов Роскомнагляду з вимогою відкликати у "Росбалта" ліцензію про реєстрацію як ЗМІ.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: