fbpx
Економіка

Європейський інвестиційний банк виділить Україні 750 млн євро на будівництво Канівської гідроакумулюючої електростанції

   Україна і Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) підпишуть угоду про виділення EUR750 млн на будівництво в Україні Канівської гідроакумулюючої електростанції.

Відповідне підписання відбудеться в п’ятницю, 25 жовтня, в Люксембурзі, повідомив у Брюсселі міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, який буде підписантом з українського боку.

" У Люксембурзі відбудеться підписання з Європейським інвестиційним банком декларації про виділення кредитної лінії в розмірі EUR750 млн на будівництво нової Канівської ГАЕС в Україні. Ми підпишемо угоду, яка дасть нам можливість протягом, максимум, місяця-двох відкрити кредитну лінію і почати будувати цю станцію вже навесні", – розповів глава українського енергетичного відомства.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс- Україна" про умови виділення кредиту, Е. Ставицький, сказав, що передчасно говорити про це до підписання, проте повідомив, що це – "середньоєвропейські умови щодо надання кредиту підприємству, яке буде отримувати цю кредитну лінію". "Це державне підприємство Укрдніпроенерго, і фінансування європейськими інвесторами пропонується в обсязі мінімум 70 % від вартості всього будівництва", – повідомив український міністр.

Е. Ставицький додав, що кредит буде виділений на "десятки років, а будівництво буде завершено протягом 6-7 років".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: