fbpx
Футбол

«У роботі тренерського штабу бачу більше плюсів, ніж мінусів», – Фоменко

Головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко розповів про підготовку «жовто-синіх » до матчів плей-офф чемпіонату світу-2014.

Очолюючи збірну України, зазначив Фоменко, було тільки бажання якісно виконувати свою роботу. Коуч збірної хотів зробити все можливе, щоб добути для України заповітну путівку до Бразилії.

«Всі ці домисли з приводу того, хто з якими перспективами куди приходить. Нехай це обговорюють вболівальники та журналісти, вони мають на це право», – заявив Фоменко.

Крім того, наставника збірної попросили поділитися своїм «рецептом відродження».

«Ніякого секрету тут немає. Головним було донести до футболістів те, що ми від них вимагаємо, потрібно було прийти до спільного знаменника, створити в збірній колектив однодумців, що і було зроблено», – розповів тренер.

Втім, додав наставник «жовто-синіх», не все в збірній виходило відразу, в команді було непорозуміння з якихось питань. Незважаючи на це, всі гострі кути вдалося згладити досить швидко. Детальніше говорити про аспекти роботи зі збірною Михайло Фоменко не захотів, назвавши це «внутрішньою справою команди».

«Без промахів в нашій справі не буває, десь, на жаль, тренерами були допущені помилки, але я не думаю, що вони були серйозними. Скажу так, що в роботі тренерського штабу збірної я бачу більше плюсів, ніж мінусів. А помилки… Напевно, жоден процес не може проходити гладко», – міркує тренер.

Крім того, коуч збірної розповів про підготовку до матчів з Францією. На його думку, зараз збірній відпочивати ніколи. Команда повинна планомірно підготуватися до матчів у плей-офф. На питання про те, чи будуть тренери вивчати окремих футболістів у клубах, Фоменко відповів: «Ні, як я вже говорив, збірна і клуб – це два різних середовища».

За його словами, розглядати збірна буде тільки відбіркові матчі Франції.

«Наприклад, якщо не помиляюся, в Лізі чемпіонів Жиру і Санья зробили гол у ворота дортмундців, але ж не факт, що гравці "Арсеналу" будуть грати разом у збірній Франції, де у них можуть бути інші функції. Повторюся, упор будемо робити саме на збірну Франції», – підсумував тренер.

За матеріалами: isport.ua

Читайте також: