Турчинов звинуватив уряд в махінаціях на енергоринку

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Турчинов повідомив, що за наявними у нього даними, наближений до влади олігарх Дмитро Фірташ, отримуючи від Росії газ по 260 доларів, заробляє на посередництві, у той час як «Нафтогаз» фактично є банкрутом.

З відповідною заявою депутат виступив в парламенті 25 жовтня.

Зокрема, як зазначив Турчинов, два тижні тому президент Росії Володимир Путін повідомив про те, що Україна отримує газ по 260 доларів.

«Як виявилося, під Україною Путін мав на увазі Фірташа», – сказав нардеп.

Related Post

За його словами, Фірташ знову спекулює газом, внаслідок чого все навантаження йде на фактично збанкрутілий «Нафтогаз». Він підкреслив, що ситуація критична, в той час як на посередництві заробляються мільярди.

Звертаючись до віце-прем’єра Сергія Арбузова, Олександр Турчинов запитав у нього, чому знову повертаються корупційні схеми на енергоринок і чому повертають кримінальних посередників.

«Я хочу отримати відповідь: скільки це триватиме? Якщо ви домовилися про дешевий газ, то чому його не отримують споживачі, а користуються олігархи для власного збагачення?», – поцікавився нардеп. Проте спікер парламенту Рибак так і не дозволив Арбузову відповісти на це питання і відпустив чиновників із залу.

Leave a Comment