fbpx
Новини світу

ОЗХЗ залишилося перевірити 4 об’єкти в Сирії

 Експерти міжнародної Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) на даний момент в Сирії перевірили вже 19 об’єктів, які мають відношення до хімічної зброї. На даний момент співробітникам організації залишилося перевірити чотири об’єкти з решти 23. Про це повідомляє офіційний сайт організації.

 «У четвер інспектори ОЗХЗ відвідали один об’єкт і впевнилися, що все обладнання, що має стосунок до виробництва хімічної зброї, вже знищено. На даний момент загальна кількість перевірених інспекторами міжнародної організації об’єктів становить 19 з 23», – повідомляється на офіційному сайті ОЗХЗ.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Нагадаємо, що раніше в ЗМІ не мали даних про точну кількість об’єктів, які мають бути перевірити ОЗХЗ. На початку тижня представники організації повідомили, що перевірка вже проведена на 17 об’єктах. Також було відзначено, що на 14 з них обладнання було знищено.

 Згідно з даними ОЗХЗ, об’єкти з наданого Сирією списку повинні бути перевірені до кінця поточного місяця. Крім цього, експерти мають в найкоротші терміни відвідати ті об’єкти, на які можуть вказати і інші держави – ​​члени організації.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

 За матеріалами: РІА Новини

Читайте також: