fbpx
Політика

Київ запропонував створити постійно діючий консультативний формат «Україна-Євросоюз-Митний союз» – Янукович

  Україна запропонувала сформувати постійно діючий консультативний формат "Україна – Європейський союз – Митний союз" і сподівається на підтримку цієї ініціативи, заявляє президент України Віктор Янукович.

Виступаючи на засіданні глав держав СНД у Мінську в п’ятницю, він зазначив, що днем раніше він провів дуже багато дискусій з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним і той висловлював свої побоювання щодо підписання Україною Угоди з ЄС. "Вони не мають під собою підстав. Дійсно, насправді у нас є тривога спільна щодо режиму торгівлі з Україною після створення нами ЗВТ з ЄС", – сказав В. Янукович.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Саме тому, за його словами, Україна запропонувала сформувати постійно діючий консультативний формат між Україною, ЄС і МС. Глава української держави висловив сподівання на підтримку такої ініціативи.

В. Янукович також розповів, що тематика взаємодії України з ЄС і МС обговорювалася в Єврокомісії, "яка не заперечує, щоб ми (Україна – ІФ) шукали постійно шляхи подолання бар’єрів в торгівлі між нашими країнами".

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: