fbpx
Право

За підготовку терористів ввели кримінальну відповідальність

 Державна Дума Російської Федерації сьогодні, 25 жовтня, прийняла президентський законопроект, щодо встановлення кримінальної відповідальності за підготовку бойовиків у таборах, а також за створення терористичних організацій. Додамо, що прийнятий документ також передбачає відшкодування шкоди, яку заподіяли дії терористів. Зокрема збиток можуть стягувати і з родичів терористів. Законопроект був прийнятий у другому і третьому читаннях.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Таким чином, за створення терористичної організації і терористичного співтовариства можна опинитися за ґратами на строк від 15 до 20 років. Також організатор повинен буде заплатити штраф розміром до мільйона рублів. Додамо, що учасникам подібних спільнот або організацій загрожує термін від п’яти до десяти років, а також штраф до 500 тисяч рублів.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також жорсткіше каратимуть і тих, хто створює незаконні збройні формування. Відповідно до нового законопроекту, причетні до створення даних формувань люди можуть отримати термін від трьох до десяти років в’язниці з обмеженням волі до трьох років.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: