Головувати в СНД у 2014 році буде Україна

  Україна головуватиме в Співдружності Незалежних Держав у 2014 році, президент країни Віктор Янукович заявив про необхідність концентрації зусиль з нарощування взаємодії в енергетичній сфері.

"Сьогодні ми прийняли рішення про те, що в 2014 році в СНД головуватиме Україна. У період свого головування Україна буде спрямовувати зусилля на забезпечення поступального розвитку СНД і зміцнення взаємовигідного співробітництва, що відповідає інтересам кожної держави", – сказав В. Янукович у п’ятницю в Мінську на засіданні Ради глав держав СНД у розширеному складі.

Він уточнив, що "одним з головних пріоритетів українського головування стане розвиток торговельно-економічного співробітництва, яке має грунтуватися на положеннях Договору про зону вільної торгівлі та принципах СОТ".  

"Даний договір повинен запрацювати в повному обсязі", – сказав В. Янукович.

Related Post

Також, сказав він, дії України будуть спрямовані на створення умов для забезпечення "рівноправної конкуренції, захист прав власника та інвестицій". "Важливо, щоб запрацювали механізми розгляду спірних питань у торгівлі", – сказав український президент.

Також, за його словами, "важливо підписати угоду про транзит трубопровідним транспортом, а також просуватися до поетапної відміни експортних мит".

Крім того, В. Янукович вважає важливим нарощування взаємодії країн СНД в енергетичній сфері. "Перш за все, це стосується транспортування енергоресурсів, забезпечення надійності їх постачань, вироблення зрозумілих принципів діяльності держав на ринку енергоресурсів", – підкреслив президент України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment