fbpx
Футбол

«Барселона» – «Реал»: чергове Ель Класіко з новими тренерами і новими «зірками»

У суботу, 26 жовтня, в іспанській Прімері один з одним зіграють «Барселона» і «Реал». Ель Класіко – так називають поєдинки цих команд, за якими стежать у всьому світі. Можливо, матчі між «Барселоною» і «Реалом» є навіть головними у світі на клубному футбольному рівні.

У чемпіонаті Іспанії «Барселона» і «Реал» 166 разів грали один проти одного, при цьому Королівський клуб святкував перемогу в 70 поєдинках, а команда зі столиці Каталонії вигравала у свого опонента 64 рази. 32 рази у матчах між «Реалом» і «Барселоною» в іспанському чемпіонаті була зафіксована нічия. У цих поєдинках «Реал» забив у ворота «Барселони» 270 голів, а каталонці вражали ворота мадридців 259 разів. «Реал» і «Барселона» багато разів грали один проти одного і в Кубку Короля, і в єврокубках. Кожен матч цих команд стає справжнім футбольним спектаклем, черговий акт якого вболівальники побачать у найближчу суботу.

Останній раз у чемпіонаті Іспанії «Реал» і «Барселона» грали один з одним 2 березня поточного року. У тому матчі з рахунком 2:1 перемогу святкували представники столичного клубу. До чергового протистояння «Барселона» і «Реал» підходять у кілька схожому стані. В обох клубах, в порівнянні з минулим сезоном, відбулися зміни на тренерських містках. У «Реалі» Карло Анчелотті змінив Жозе Моурінью, який пішов у «Челсі», а Херардо Мартіно став наставником «Барселони» замість Тіто Віланова, який, нагадаємо, покинув тренерський пост каталонців через проблеми зі здоров’ям. Так що в суботу, 26 жовтня, ми станемо свідками написання першої сторінки в історії протистоянь «Реала» Анчелотті і «Барселони» Мартіно.

Є у сьогоднішніх «Барселони» і «Реала» ще один факт, який об’єднує непримиренних суперників. Обидва клуби в новому сезоні поповнились зірковими новачками: «Барса» купила Неймара, а «вершкові» добилися переходу в свої ряди Гарета Бейла.

В даний момент в турнірній таблиці іспанської Прімери «Барселона» йде на першому місці, випереджаючи «Реал» на три очки. У "розборки" «Реала» і «Барселони» в цьому сезоні вклинився мадридський «Атлетико», який посідає другу позицію. «Барселона» і «Реал» напередодні Ель Класіко зіграли свої матчі в груповому раунді Ліги чемпіонів, причому обидва іспанських гранди грали проти італійських команд. «Барселона» зіграла внічию з «Міланом», а «Реал» обіграв «Ювентус». Команди підходять до Ель Класіко практично без кадрових втрат, а тому вболівальники вправі вимагати від тренерських штабів суперників появи на полі кращих з кращих.

Розсудить «Барселону» і «Реал» добре відомий в Європі рефері Альберто Ундіано Мальєнко, що раніше вже обслуговував поєдинки «Барси» і «вершкових».

Що ж, в суботу ми побачимо футбольний спектакль у виконанні кращих команд світу. В Україні пряма трансляція матчу «Барселона» – «Реал» запланована на телеканалі «Футбол», а розпочнеться поєдинок на «Камп Ноу» о 19:00 за київським часом.

Читайте також: