fbpx
Міжнародна економіка

У Франції рівень безробіття виріс до рекордного рівня

За повідомленням міністерства праці Франції рівень безробіття виріс до рекордного для країни рівня і становить 3 290 000 осіб. Таким чином в країні без роботи виявилися 10,9 % економічно активного населення, що являє собою абсолютний рекорд. При цьому за місяць безробіття зросло на 1,9 %, в ​​чисельному вираженні це становить 60 тис. осіб.

Міністерство праці уточнило, що таке різке збільшення показника частково пов’язане зі збоєм в електронній системі обліку безробітних, який стався в серпні, тоді в статистику не був включений ряд важливих показників. В даний час ця помилка виправлена ​​і доповнення в систему обліку внесені.

Представник міністерства пояснив, що зараз на біржі праці «Поль амплуа» зареєстровано 4 840 000 осіб, сюди включені так звані частково безробітні. Загальна кількість безробітних у Франції з урахуванням заморських департаментів і територій країни, складає на кінець вересня 5,1 млн осіб, з них більше року в списках знаходяться більше 2,1 млн громадян.Кількість молодих безробітних віком до 25 років збільшилася з серпня на 3 %.

Коментуючи ситуацію, що склалася, представник французьких профспілок підкреслив, що «уряду ще дуже далеко до заявленої ним мети – домогтися зниження безробіття і зростання зайнятості».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: