fbpx
Політика

У Брюсселі 13-15 листопада пройде засідання комітету з парламентського співробітництва між Україною та Євросоюзом

У Брюсселі з 13 до 15 листопада 2013 року пройде 20-те ювілейне засідання комітету з парламентського співробітництва між Європейським Союзом та Україною. Про це повідомили представники комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.

Відзначимо, що домовленість про проведення засідання в Брюсселі було досягнуто з головою «європейської частини» цього комітету, депутатом Європейського парламенту Павлом Ковалем. Крім того, домовленість затвердили на конференції президентів. Пропозицію про проведення засідання подали співголови української частини комітету Сергій Тігіпко та Петро Порошенко.

Стало відомо, що від України участь у засіданні візьмуть народні депутати – члени української частини комітету. «Біля керма» української делегації будуть співголови делегації Тігіпко і Порошенко. Крім того, в засіданні візьмуть участь депутати Європарламенту – члени «європейської частини» комітету, а також представник України при Євросоюзі і представники різних інституцій ЄС.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У комітеті заявили, що проект порядку денного в даний момент узгоджується між сторонами. Втім, на сьогодні стало відомо, що ключовими темами під час обговорення стане перспектива підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі. Крім того, сторони обговорять план першочергових дій після закінчення саміту, а також питання щодо «візового діалогу» і перспективи введення безвізового режиму для України. Також на порядку денному будуть питання внутрішньополітичного розвитку в Україні та ЄС, секторального та економічного співробітництва тощо

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Після засідання сторони приймуть спільну декларацію комітету з парламентського співробітництва. Цю декларацію відправлять до Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС та саміту «хідного партнерства».

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: