fbpx
Новини світу

Україна, Хорватія і Угорщина мають намір підписати 5-6 листопада меморандум про створення Адріатичного газового коридору

  Україна, Хорватія і Угорщина за участю Єврокомісії в рамках конференції в Києві 5-6 листопада мають намір підписати меморандум про створення Адріатичного газового коридору.

Як повідомив журналістам у Брюсселі в п’ятницю єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер, в минулий четвер сторони погодили останні деталі документа.

"Ми говорили про останні деталі меморандуму про взаєморозуміння. Три країни – дві держави-члени ЄС і наш партнер – Угорщина, Хорватія та Україна розвивають разом з Комісією газову інфраструктуру на високому технічному рівні. Ця трубопровідна система призначена для взаємозв’язку і реверсних поставок і буде працювати в наших спільних інтересах для інтеграції України в наш європейський внутрішній ринок", – охарактеризував суть меморандуму європейський комісар.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За його словами, документ буде підписаний вже найближчим часом на вищому рівні. "Зараз ми чекаємо листопада, щоб провести зустріч на вищому рівні і підписати документ всіма урядами – Україної, Угорщиною та Хорватією за участю Європейської комісії", – сказав Г. Оттінгер.

Міністр палива та енергетики України Едуард Ставицький зазначив, що за новим коридором буде поставлятися природний газ через LNG -термінал острова Крк в Хорватії і газотранспортні системи Угорщини в українські газові сховища.

"Я вважаю, що це дуже серйозний крок не тільки щодо диверсифікації маршрутів в Україну, а й для зміцнення енергетичної безпеки всієї Європи", – підкреслив міністр.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Г. Оттінгер висловив упевненість, що майбутня конференція в Києві, на яку вже отримано запрошення, 5-6 листопада, "буде важливою індустріальною конференцією". "Нам відомо, що є також запрошення нашим партнерам з Угорщини та Хорватії, тому ми переконані, що ця зустріч у вашій сторінці у найближчі дні – буде найкращою можливістю підписати Меморандум", – вважає він.

Український міністр Е. Ставицький назвав майбутню конференцію "міні – Давосом".

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: