fbpx
Політика

Турчинов звинуватив уряд в махінаціях на енергоринку

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Турчинов повідомив, що за наявними у нього даними, наближений до влади олігарх Дмитро Фірташ, отримуючи від Росії газ по 260 доларів, заробляє на посередництві, у той час як «Нафтогаз» фактично є банкрутом.

З відповідною заявою депутат виступив в парламенті 25 жовтня.

Зокрема, як зазначив Турчинов, два тижні тому президент Росії Володимир Путін повідомив про те, що Україна отримує газ по 260 доларів.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

«Як виявилося, під Україною Путін мав на увазі Фірташа», – сказав нардеп.

За його словами, Фірташ знову спекулює газом, внаслідок чого все навантаження йде на фактично збанкрутілий «Нафтогаз». Він підкреслив, що ситуація критична, в той час як на посередництві заробляються мільярди.

Звертаючись до віце-прем’єра Сергія Арбузова, Олександр Турчинов запитав у нього, чому знову повертаються корупційні схеми на енергоринок і чому повертають кримінальних посередників.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Я хочу отримати відповідь: скільки це триватиме? Якщо ви домовилися про дешевий газ, то чому його не отримують споживачі, а користуються олігархи для власного збагачення?», – поцікавився нардеп. Проте спікер парламенту Рибак так і не дозволив Арбузову відповісти на це питання і відпустив чиновників із залу.

Читайте також: