fbpx
Політика

Спецслужби Британії запідозрені у веденні прослуховування

Британські спецслужби підключалися до оптоволоконних кабелів, прокладених по дну Середземного моря з метою відстеження переговорів мільйонів громадян, а також переговорів керівництва європейських країн. Про це сьогодні, 25 жовтня, заявляє журнал LEspresso.
 
«Всі переговори, зокрема і ділові, між східними і західними державами, між Африкою, Європою, Близьким Сходом та Азією проходили через Сицилію. Британські спецслужби перехоплювали все, що проходило по трьох каналах з вузлами зв’язку в Італії», – передають сторінки видання.
 
Варто відзначити, що італійські служби безпеки знали про все що відбувається. За даними журналу, Італія і Великобританія між собою уклали «угоду третіх сторін», згідно з якою проходив обмін даними між розвідками обох держав.
 
Нагадаємо, що нещодавно італійський прем’єр-міністр Енріко Летта в ході свого візиту до Брюсселя на саміт Євросоюзу, заявив журналістам, що Італія приєднається до Німеччини і Франції в намірі прояснити у керівництва Сполучених Штатів Америки ситуацію з масовою «прослушкою».

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 

Скандал з прослуховуванням американських спецслужб (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: